ΟΔΥΣΣΕΙΑ Η ΕΜΗ

Τον Μάρτιο του 2021, εν μέσω πανδημίας και περιορισμών, κατόπιν προσκλήσεως της κοσμητείας της Φιλοσοφικής του ΕΚΠΑ και δη του σεβαστού κοσμήτορος κου Αχιλλέα Χαλδαιάκη και με τη συνδρομή φίλων συνεργατών ζωγράφων ( Κανέλλου Κανελλόπουλου, Χρόνη Βήχου, Άλκη Παππά και Μαρίας Πάνου) ζωγράφισα, με μικτή τεχνική υδρυάλου, επί τοίχου μια μεγάλη αφηγηματική σύνθεση της Οδύσσειας (2μ χ90μ).
Της ζωγραφικής εκτελέσεως προηγήθηκε σπουδή του κειμένου του Ομηρικού Έπους και μεγάλη σειρά σχεδίων και δοκιμών προκειμένου να βρω το ύφος που ταιριάζει στο κείμενο και στην αρχιτεκτονική του κτιρίου.
Στο όλο εγχείρημα η συνδρομή της κας Ειρήνης Φαραντούρη, φιλολόγου των Αρσακείων, υπήρξε καθοριστική και ως προς το θέμα της επιλογής των σκηνών, της ροής της αφήγησης αλλά και ως προς το ύφος της ζωγραφικής που τελικώς επελέγη.
Μετά την περάτωση του έργου ακολούθησε η πρωτοβουλία της Σχολής για την έκδοση σχετικού λευκώματος, στο οποίο το εικαστικό υλίκό συνοδεύεται από εξαιρετικά κείμενα καθηγητών της Φιλοσοφικής του ΕΚΠΑ, τα οποία αναφέρονται στο Ομηρικό Έπος και στην ζωγραφική μου παρέμβαση.
Το Βιβλίο αυτό με τίτλο. Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ. ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΡΔΗ ΣΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ κυκλοφορή- θηκε απο τις εκδόσεις ΚΑΠΟΝ.
Επήρα μεγάλη χαρά κι ένιωσα μεγάλη τιμή.
Ευχαριστώ την Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και κυρίως τον κο Αχιλλέα Χαλδαιάκη και φυσικά την κα Ειρήνη Φαραντούρη και τους ανωτέρω αναφερθέντες συνεργάτες μου.
Παραθέτω μερικές φωτογραφίες από την δημιουργία του έργου καθώς και το εξώφυλλο του Βιβλιου το οποίο θα παρουσιαστεί απο την Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ και τις εκδόσεις Καπόν εν ευθέτῳ χρόνῳ.

Share This

Blog

Newsletter

If you would like to receive our news first, give us a name and an email

wait a minute...

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.