Η ΩΡΑΙΟΤΗΣ ΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Το 2020 εν μέσω καραντίνας, μελετώντας για πολλοστή φορά το μικρό αλλά εξαιρετικά σημαντικό βιβλίο του Π. Κλέε “Για την Μοντέρνα τέχνη” και κρατώντας σημειώσεις στο περιθώριο των σελίδων του,  αποφάσισα να του στείλω ένα “γρἀμμα” γιά να έχω  έναν “διάλογο” μαζί του .

Έτσι έγραψα το βιβλίο Η ΩΡΑΙΟΤΗΣ ΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ . Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ.

Είναι, όπως και το αντίστοιχο βιβλίο του Κλέε , μικρό σε έκταση σελίδων πόνημα στο οποίο προσπάθησα να εκθέσω το πώς ένας ζωγράφος της λεγόμενης “βυζαντινής” εικαστικής παράδοσης σκέφτεται και ενεργεί μέσα στο εικαστικό γεγονός.  Σκοπός της συγγραφής ήταν πρωτίστως η χαρά του διαλόγου με τον μεγάλο αυτό δάσκαλο του παρελθόντος που του μίλησα μέσα απο την καρδιά μου και αυτό ήταν γιά μένα σπουδαίο και πολλά τιμητικό πράγμα.

Εύχομαι να βρουν, όσοι έχουν ανάλογα ενδιαφέροντα, κάτι μέσα στο πόνημα αυτό που θα τους βοηθήσει στις δικές τους αναζητήσεις γιά να κρατήσουν ανοιχτό τον διάλογο με τον κόσμο και τους πολιτισμούς του.

Το βιβλίο κυκλοφορήθηκε από τις εκδόσεις Αρμός, πράγμα που είναι τιμή μεγάλη για μένα.  Ευχαριστω όλους όσους  συνέβαλαν στο άρτιο στήσιμο του υλικού και στην άψογη εμφάνιση και  παρουσίαση.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν στον παρακάτω σύνδεσμο να βρουν πληροφορίες και υλικό. https://armosbooks.gr/shop/texnes/klee-2/

Share This

Blog

Newsletter

If you would like to receive our news first, give us a name and an email

wait a minute...

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.